Vårnäs Behandling i Vingåker

På Vårnäs har vi ett annat sätt att tänka. Vi ser den kapacitet som finns inom var och en, även när livet är svårt och beroendet starkt. För det går att vända en kraftig nedförsbacke till något bättre.

 

Hos oss får du först hjälp med avgiftning. Sedan får du utbildning i att ta hand om dig själv på ett ansvarsfullt och långsiktigt sätt utan alkohol, läkemedel eller andra droger. Metoden vi använder utgår från tolvstegsmodellen, en professionellt utvecklad behandlingsmodell som med goda resultat har använts i Sverige sedan 1980-talet.

 

Se det som ett arbete att bli fri från alkohol, läkemedel eller andra droger. Förmodligen ditt livs viktigaste arbetsuppgift. Vi hjälper dig. Dygnet runt. Hos oss arbetar sjuksköterskor, läkare, terapeuter och rådgivare. Här får du inte bara en chans utan två eller tre om det skulle behövas. 


Det går att bli fri från ett beroende. De flesta av oss som arbetar här har på olika sätt egna erfarenheter av det. Antingen har vi ett eget beroende bakom oss eller så är vi anhöriga. Genom att ha utbildat oss själva kan vi utbilda dig i det som en gång hjälpte oss.

 

Välkommen till oss på Vårnäs.

Personliga berättelser

Eva, nykter alkoholist 


Innerst inne var jag medveten om att jag agerade fel. Men det spelade ingen roll, spriten betydde mycket mera. Det gick så långt att jag höll på att förlora barn och barnbarn. När jag inte lyssnade på min dotters vädjanden gav hon mig till slut telefonnumret till Vårnäs behandlingshem. Jag jobbade på dagis då och jag minns hur jag var ute med ungarna på utflykt när jag gick undan en kort stund och ringde Vårnäs och sa ”jag kommer”. 


Läs mer om hur Eva fick behandling på Vårnäs…

Ove, nykter alkoholist,anställd på Vårnäs 


Den 13-årige sonens ord har bränt sig fast i minnet. ”Jag vill inte bo med dig längre”. Det hade varit fest igen. Jag kände mig fullständigt eländig och såg ingen glädje med livet och tänkte att spriten blir min död. Jag kan ju lika gärna ställa mig framför tåget. Plötsligt blev allt så tydligt. Jag såg på mig själv och mitt liv, blev som klarvaken. Jag hade ingen annan väg än rakt ned i backen, om jag inte skärpte mig. 


Läs mer om hur Ove fick behandling och sedan utbildade sig för att hjälpa andra …

Vill du ha hjälp? Ring till oss direkt 0151-51 80 90