Öppet intag

Öppet intag för dig som är beroende av alkohol, läkemedel eller andra droger.


Ring direkt till oss och kom hit utan remiss/biståndsbeslut om du bor i någon av följande kommuner: Eskilstuna, Flen, Katrineholm, Strängnäs eller Vingåker. Självklart är du välkommen till oss även om du bor någon annanstans men då behöver du gå via socialtjänsten i din hemkommun.


0151-51 80 90

varnas@vfsormland.se


Du behöver inte vara nykter eller ren när du kommer till oss.


Du som behöver hjälp och vill ta dig ur ditt beroende eller missbruk kan ringa direkt till oss och börja behandlingen inom två veckor. Ingen läkarkontakt behövs innan. Här finns läkare och sjuksköterskor på plats. Du behöver inte vara nykter eller ren när du kommer till oss.


Vårnäs behandlingshem har ett Öppet intag. Det betyder att du själv hör av dig till oss och så snart som möjligt efter samtalet får du påbörja din behandling. Oftast tar det 7-10 dagar.


Behandling under 28 dagar utifrån tolvstegsmodellen.


Våra läkare sjukskriver dig under behandlingstiden. 


Behandlingen inleds med att vi hjälper dig igenom en veckas avgiftning.

Därefter börjar 28 dagars behandling utifrån tolvstegsmodellen. Det är en professionellt utvecklad metod som utbildar dig i att ta hand om dig själv på ett långsiktigt och ansvarsfullt sätt. Tolvstegsmodellen har använts i Sverige sedan 1980-talet med goda resultat.


När behandlingen är avslutad får du fortsatt stöd under den första tiden hemma.


Många som har genomgått tolvstegsmodellen på Vårnäs är fortfarande nyktra och drogfria ett år efter behandlingen har avslutats. De flesta fortsätter sitt arbete i olika självhjälpsgrupper i sina hemkommuner.

Behandlingen på Vårnäs kostar som en sjukhusvistelse, 130 kronor/dag.


Alla kontakter med Vårnäs Behandling omfattas av sekretess.


Vill du ha hjälp? Ring till oss direkt 0151-51 80 90