Invigning av Gläntan Kjesäter 29 april!

Posted on april 30, 2015

Invigning av Gläntan Kjesäter 29 april!

Då har vi invigt vår verksamhet  Gläntan Kjesäter i Vingåker

En minister fick äran att delta när det var invigning det nya HVB-hemmet Gläntan i Kjesäter. Ett nytt behandlingshem för tjejer och killar i åldrarna 17-23 med missbruksproblem.

Relaterat

Vårdförbundet Sörmland som driver Vårnäs öppnar nu ett nytt behandlingshem för ungdomar. Platsen för det nya behandlingshemmet är i det tidigare elevhemmet Gläntan som var en del av Kjesäters folkhögskola.

Behandlingshemmet kommer att ha tio behandlingsplatser, av vilka kommer att vara möjliga för växelvård.

Birgitta Hagdahl är förbundschef och hon berättar vidare att den målgrupp som Gläntan kan ha någon form av neuropsykiatriska diagnoser.

Vårdförbundets beslut att öppna upp ett nytt behandlingshem har medfört arbetstillfällen, och det är tio anställda som ska jobba med att bemanna Gläntan dygnet runt.

– Det har varit stort intresse för tjänsterna, framhåller Hagdahl.

Och nu har Gläntan Kjesäter fått sin officiella invigning. Det gjordes genom ett Öppet hus med mingel och där man bjöd på fika.

Att själva invigningen skedde med folkhälso-sjukvårds- och idrottsminister Gabriel Wikström närvarande gjorde det hela till lite extra spektakulärt. Wikström hade först varit på Vårnäs behandlingshem och fått en presentation av verksamheten och behandlingsformen.

För de som närvarade och ville lyckönska var uppmaningen att det gärna fick göras med krukväxter, spel och kokböcker, med andra ord saker som kan vara till god nytta för ungdomarna under deras vistelse på Gläntan.

Invigningstalet hölls av Göran Gredfors, ledamot i Direktionen, som berättade att tankar kring ett HVB-hem tog sin start 2013 i Eskilstuna. Han passade på att tacka personalen för deras stora insats att på kort tid bygga upp verksamheten.

Därefter var det dags för klipp av bandet och det var minister Wikström som fick äran att klippa bandet. Rundtur i lokalerna och fika stod sedan på programmet.